naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies

Hulpmiddelen

Beeld- en teksttelefoon

foto: Signcall via computer/laptopSigncall via computer/laptop
Als je de software van Signcall op een computer of laptop installeert, kun je bellen met tekst, spraak n beeld. Via de webcam kun je elkaar zien tijd...»
foto: Signcall via smartphone/tabletSigncall via smartphone/tablet
Als je de Signcall-applicatie op je smartphone of tablet downloadt, ben je overal en altijd bereikbaar. En kun je bellen met tekst, spraak n beeld. ...»
foto: Signcall via websiteSigncall via website
Op de website www.signcall.nl kun je met Signcall teksttelefoneren. Bijvoorbeeld naar 112 of de bemiddelingdienst van KPN. Ook kun je andere mensen me...»


Wanneer het met uw gehoorverlies niet mogelijk is om te telefoneren, kunt u gebruik maken van een teksttelefoon. Tegenwoordig is de teksttelefoon een applicatie, die u kunt installeren op een bestaande computer, tablet of Smartphone. Zo maakt u van uw eigen computer, tablet of Smartphone een tekst- en/of beeldtelefoon. De applicatie is gebaseerd op Total Conversation. Dit betekent dat u zowel via tekst, geluid, als beeld (mits er een webcam is) kunt bellen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Via de website van de aanbieder (www.signcall.nl)
- Applicatie op de computer
- Applicatie op de Smartphone of tablet

Via deze applicatie kunt u rechtstreeks bellen naar het alarmnummer 112 (alleen in tekst).

Als u wilt telefoneren met horenden kunt u dat doen via een bemiddelingsdienst, KPN Teletolk (www.kpnteletolk.nl). Deze dienst is (net als de teksttelefoon) gebaseerd op de 'Total Conversation' standaard.U kunt kiezen of u het gesprek willen laten bemiddelen in tekst of beeld. Bij de tekstbemiddelingsdienst worden de gesproken woorden omgezet in tekst, bij de beeldbemiddeling in gebaren.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |