naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / 10 september 2016: Jubileumfeest 60 jaar FODOK!!! 

10 september 2016: Jubileumfeest 60 jaar FODOK!!! - Nieuws

19 augustus 2016De FODOK, de Federatie van Ouders van Dove Kinderen Ė met of zonder CI, bestaat 60 jaar. Op zaterdag 10 september wordt dit jubileum gevierd met dove kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten verzorgt die dag leuke buitenactiviteiten voor jong en oud.

Afbeelding: 10 september 2016: Jubileumfeest 60 jaar FODOK!!!60 jaar FODOK
De FODOK kijkt terug op 60 jaar aan belangenbehartiging, voorlichting en lotgenotencontact. De FODOK heeft zich in die jaren sterk gemaakt voor de Nederlandse Gebarentaal, voor gespecialiseerde GGz voor doven en slechthorenden, voor woonvoorzieningen voor meervoudig gehandicapte doven, voor meer aandacht voor leesbevordering en sociaal-emotionele ontwikkeling (o.a. via het door de FODOK vertaalde programma PAD, Programma Alternatieve DenkstrategieŽn). De FODOK maakte diverse boekjes van ouders voor ouders en organiseerde vele ontmoetingsmogelijkheden voor dove kinderen en hun ouders. En nog steeds is de FODOK actief om zorg, onderwijs en arbeid zo georganiseerd te krijgen dat dove kinderen en jongeren daarin een volwaardige plaats kunnen innemen en volledig tot hun recht kunnen komen.

DOEdag bij Natuurmonumenten in 's-Graveland
De FODOK viert dit feest samen met haar achterban, dove kinderen en hun ouders op zaterdag 10 september, van 11 tot 16 uur, bij bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek met leuke buitenactiviteiten. Uiteraard staat er een lunch klaar.

Voor wie?
De dag is bedoeld voor dove kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes. Maar deze gezinnen mogen ook dove of slechthorende vriendjes (met of zonder CI) meenemen. Een deel van de activiteiten is ook toegankelijk voor meervoudig gehandicapte dove kinderen. Alle kinderen moeten vergezeld zijn van een ouder/begeleider.

Aanmelden
Aanmelden is noodzakelijk om de dag goed te laten verlopen. Dat kan door een mail te sturen naar info@fodok.nl. Doe dat vooral op tijd! Deelname is gratis (met dank aan het VSBfonds).
Meer informatie op www.fodok.nl

Een cadeautje?
Wilt u de FODOK een cadeautje geven? Dat kan altijd! U kunt uw cadeautje overmaken op rekeningnummer NL05 ABNA 0429 4748 57 ten name van FODOK, onder vermelding van 'jubileumcadeau FODOK'.

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |