naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Actie voor boventiteling in theaters 

Actie voor boventiteling in theaters - Nieuws

3 november 2016Merel Laseur is een actie gestart voor boventiteling in theaters. Ze is zelf al 30 jaar slechthorend en gaat nu veel minder naar het theater omdat ze de spelers niet meer kan verstaan. Ringleiding is vaak wel aanwezig maar werkt niet altijd op alle hoortoestellen.

Laseur heeft het gevoel dat slechthorende mensen op een heel onelegante manier de bons hebben gekregen van de theaters. 'Slechthorend zijn is niet hip, het heeft geen glamour. Mensen denken aan een oude man achter een rollator.' Door een pamflet te verspreiden onder de theaters en politiek hoopt Laseur dat er af en toe een voorstelling wordt geprogrammeerd met boventiteling.

Sommige theaters verzorgen wel met enige regelmaat boventiteling in het Engels voor toeristen en expats. Maar voor Nederlandse boventiteling lijkt dat een ander verhaal te zijn. Je zou zeggen dat wanneer 1,5 miljoen Nederlanders een gehoorbeperking heeft en de theater veelal door 65-plussers wordt bezocht, dat er heel wat te halen valt voor de theaters zelf.

Eerder in 2016 werden 'De Revisor' en 'Het jaar van de kreeft' opgevoerd met boventiteling. Daarna bleef het stil.

Lees hier het pamflet:
www.stichtinghoormij.nl/CmsData/a%20pamflet%20ML.pdf

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |