naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Avond Pleinbioscoop Rotterdam 17 augustus 2016 in het teken van dovencultuur 

Avond Pleinbioscoop Rotterdam 17 augustus 2016 in het teken van dovencultuur - Nieuws

1 augustus 2016In 2015 was het een doorslaand succes, de Pleinbioscoop in het teken van dovencultuur. Ruim 2.000 bezoekers, waaronder honderden doven en slechthorenden, bezochten deze speciale filmavond in de open lucht. Ook dit jaar wordt het Rotterdamse film event weer overgenomen door de jongeren van het Deaf Ability Team. Op 17 augustus 2016 gaat de avond plaats vinden, met op het programma de film Hail, Caesar!

Afbeelding: Avond Pleinbioscoop Rotterdam 17 augustus 2016 in het teken van dovencultuurDe Rotterdamse Pleinbioscoop is de grootste openlucht bioscoop van Europa. Jaarlijks wordt er 19 dagen film gedraaid in augustus. Bezoekers zetten zelf hun stoeltjes neer (gehuurd voor 1,- euro of zelf meegenomen) op het plein. Doordat het scherm zo bijzonder groot is (15 x 25 meter), zijn er vrijwel geen slechte plaatsen en is er plek voor duizenden mensen. Een ticket voor de Pleinbioscoop kost 5,- euro en kan online of bij de entreekassa aangeschaft worden.

Pleinbioscoop Meets Deaf Culture
De avond biedt hetzelfde wat het publiek van de Pleinbioscoop gewend is, maar wel met een twist. De bar, entreekassa en stoelverhuur, alle posten worden bemand door doven en slechthorenden. Dit betekent dat iedereen middels Nederlandse Gebarentaal kan bestellen. Ook is er ringleiding aanwezig, voor wie een gehoorapparaat draagt. Als randprogramma is er een optreden van signdancers gepland. Evenals een serie speeddates tussen doven en horenden, door tolken begeleid. De avond biedt, naast een toegankelijk en gezellig event voor doven en slechthorenden, horende bezoekers een laagdrempelige introductie tot de gebarentaal en dovencultuur.

Het programma: Hail, Caesar!
De film Hail, Caesar! van regisseurs Joel en Ethan Coen is een visueel spektakel over de gouden tijden van Hollywood. Wanneer een superster wordt gekidnapt, start de studiobaas een doldwaze poging hem te redden, voordat de roddelbladen erachter komen. Net als andere films van deze makers (The Big Lebowski, Fargo, True Grit) is de film een uiterst komisch en visueel spektakel, met een sterrencast vol grote namen. Onder anderen George Clooney, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Tilda Swinton en Channing Tatum spelen mee. De film is in het Nederlands ondertiteld.

Praktische informatie:
Pleinbioscoop Meets Deaf Culture
Datum: 17 augustus 2016
Tijden: Het terrein is vanaf 20:00 uur geopend, het filmprogramma inclusief voorfilm start om 21:15 uur.
Tarief: Een filmkaartje kost 5,- euro. Kortingstarieven en online verkoop op de website.
Website: www.pleinbioscooprotterdam.nl
Locatie: Museumpark Rotterdam
Bereikbaarheid met ov: Het terrein (Museumpark) is op loopafstand van centraal station (10 min), metrostation Eendrachtsplein (3 min) en tramhalte Museumpark (1 min).
Parkeren: Onder het terrein is een parkeergarage, met het speciale festival tarief van 1,- euro per uur.

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |