naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Deel uw ervaringen rond zorg en begeleiding bij perceptief gehoorverlies 

Deel uw ervaringen rond zorg en begeleiding bij perceptief gehoorverlies - Nieuws

10 maart 2015Chantal Renet en Monique Lux zijn twee logopediestudenten aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Zij hebben voor hun thesis het onderwerp gehoor gekozen. Hun onderzoeksvraag gaat over OORdeelsvorming over de zorgweg bij mensen met een perceptief gehoorverlies: "Hoe wordt de zorgweg in Nederland wat betreft diagnostiek, therapie en begeleiding ervaren door mensen van 18 jaar en ouder met een perceptief gehoorverlies?"

Waarnemingsslechthorendheid (of perceptieve slechthorendheid) wordt veroorzaakt door een probleem in het binnenoor, in de gehoorzenuw of in de hersencentra. Door beschadiging van de cellen in het slakkenhuis (cochlea) hoort u geluiden minder goed en/of neemt u geluiden vervormd waar.

Chantal en Monique willen dus graag de ervaringen onderzoeken van mensen met perceptief gehoorverlies (waarnemingsslechthorendheid). De twee studentes zijn geïnteresseerd in uw mening! Heeft u gehoorverlies, één of meerdere onderzoeken gehad, eventueel ook therapie en/of begeleiding gekregen bij uw gehoorverlies? Geef dan uw mening over de verkregen zorg via de enquête: https://response.questback.com/hogeschoolzuydstudenten/2kmgtkfkly/.

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2018 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |