naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Omgaan met een taalontwikkelingsstoornis 

Omgaan met een taalontwikkelingsstoornis - Nieuws

14 april 2016Ongeveer 5% van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Kinderen met een TOS hebben een normale intelligentie, maar veel moeite met het uiten en begrijpen van taal. Een TOS heeft grote gevolgen voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Kinderen die de taal niet goed beheersen kunnen informatie minder goed verwerken en onthouden en hebben daardoor moeite met leren. Doordat ze niet goed kunnen verwoorden wat ze voelen en denken en slecht begrijpen wat een ander bedoelt, zijn ze sociaal-emotioneel kwetsbaar.


Afbeelding: Omgaan met een taalontwikkelingsstoornisDe Hulpwaaier TOS is een naslagwerk voor professionals in zorg en onderwijs en voor gebruik thuis. In overzichtelijke secties wordt informatie gegeven over de kenmerken en signalen van TOS, de gevolgen ervan voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en over diagnostiek, behandeling en prognose. Ook worden tips en strategieŽn aangereikt voor het stimuleren van de taalontwikkeling en het vergemakkelijken van de communicatie, het leren en het sociaal functioneren.

Over de auteur
Dr. Jet Isarin is filosoof en onderzoeker en doet bij Kentalis onder andere participatief actieonderzoek met kinderen en jongeren met een auditieve of communicatieve beperking. Onlangs is bij uitgeverij Pica ook Spraaktaal Kids van haar verschenen.
Spraaktaal Kids zijn drie denk-, doe- en praatmappen voor kinderen van 4 tot 14 jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Technische gegevens
Hulpwaaier TOS | Jet Isarin | 90 pagina's | Ä 14,95
Meer informatie: www.uitgeverijpica.nl

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |