naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Opening Stichting Hoormij en feest 5 jaar SH-Jong 

Opening Stichting Hoormij en feest 5 jaar SH-Jong - Nieuws

27 maart 2015SH-Jong, de organisatie van en voor slechthorende jongeren, viert op 18 april haar 5-jarig bestaan met het symposium 'Jong & slechthorend' en een spetterend feest. Zowel slechthorende jongeren als professionals die met slechthorenden werken, kunnen hier informatie en ervaringen delen.

Afbeelding: Opening Stichting Hoormij en feest 5 jaar SH-JongTevens is op deze dag de Grand Opening van de Stichting Hoormij, een federatieve samenwerking tussen SH-Jong, FOSS en NVVS. Na de officiŽle handeling wordt dit groots gevierd met een magisch optreden van illusionist Weiss en een muzikaal spektakel. Zowel leden, donateurs als oud-leden van de organisaties zijn deze avond van harte welkom.

Het symposium zelf begint overdag met een hoofdlezing van personal coach Caroline van Dijk. Zij is ook slechthorend en eigenaar van Direct Yourself. Hiervoor was ze productiemanager bij NCRV; niet direct het eerste beroep waar je aan denkt als je slechthorend bent. Aan de hand van haar eigen ervaringen vertelt ze een inspirerend verhaal over het bereiken van je doelen.

Het verhaal van Caroline past goed bij het motto van SH-Jong: "Wees niet bescheiden in je ambities! Met slechthorendheid kun je vrijwel elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt. Deel je ervaringen ťn oplossingen met andere slechthorende jongeren!"

Na de hoofdlezing volgen er twee rondes met verschillende lezingen en workshops. Zo geven Grow2Work en GGMD samen met een werkgever en slechthorende werknemer een lezing over communiceren op de arbeidsmarkt. Daarnaast vertellen drie studenten (WO- geneeskunde, HBO - bedrijfseconomie en MBO - mechatronica) over studeren en de communicatie met docenten en medeleerlingen. Wetenschapster Carolien Rieffe gaat in op de sociale ontwikkeling en het sociaal isolement van slechthorende jongeren. Ouders van slechthorende jongeren delen hun visies en ervaringen tijdens de Opvoedworkshop.

Kortom: alles weten over jong zijn en slechthorendheid? Dan mag je dit symposium niet missen!
Schrijf je nu in op www.hoorerbij.nl

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2018 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |