naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Teken ook de petitie 'Ik hoor je niet' over storend achtergrondgeluid op radio en tv 

Teken ook de petitie 'Ik hoor je niet' over storend achtergrondgeluid op radio en tv - Nieuws

28 februari 2016Samen met Stichting Hoormij zijn de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie de petitie-actie 'Ik hoor je niet!' gestart. De petitie moet programmamakers op radio en televisie ervan doordringen dat gesproken woord voor veel mensen niet goed te beluisteren is door onnodig achtergrondgeluid.

Afbeelding: Teken ook de petitie 'Ik hoor je niet' over storend achtergrondgeluid op radio en tvUit een lezersenquête van de ombudsredactie van de dagbladen en onderzoek door Stichting Hoormij komt naar voren dat het volgen van gesproken woord op radio en televisie voor veel mensen lastig of zelfs onmogelijk is door bijgeluiden die vaak voor de sfeer worden toegevoegd. Ook mensen die geen gehoorproblemen hebben, geven veelvuldig aan zich te storen aan onnodige en te harde achtergrondgeluiden en ook aan het verschil in geluidsniveau tussen programma's en reclameblokken.

Rennie van Moolenbroek van Stichting Hoormij stelt dat programmamakers het probleem bagatelliseren, totdat ze er zelf of in familiekring zelf mee te maken krijgen. De petitie zal worden aangeboden aan vertegenwoordigers van publieke en commerciële omroepen.

De petitie staat online op www.petities24.com/ik_hoor_je_niet. Op de speciale website www.petitie-ikhoorjeniet.nl wordt alle nieuws over de actie verzameld en staan verwijzingen naar de petitie en Facebookpagina. Het is tevens mogelijk om een handtekeningenlijst te downloaden. De actie loopt tot eind maart.

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |