naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / TranScreen goes Rialto: Films Austin Unbound & Our Compass 

TranScreen goes Rialto: Films Austin Unbound & Our Compass - Nieuws

17 april 2015Het Transgender Filmfestival TranScreen laat elke 2 maanden een bijzondere film zien. Op zaterdag 9 mei vanaf 13.00 uur draait bioscoop Rialto in Amsterdam de films Austin Unbound en Our Compass. Austin Unbound laat de reis van de dove transman Austin zien. In Our Compass vertellen jonge queers met een verstandelijke handicap hun verhalen. Beide films zijn Nederlands ondertiteld.

TranScreen goes...
Elke tweede zaterdag van de oneven maand herhaalt TranScreen een film van het laatste festival. In mei draait bioscoop Rialto twee films van TranScreen 2013: Austin Unbound en Our Compass. In beide films komen mensen met een handicap aan het woord: de dove transman Austin en queers met een verstandelijke beperking.

Filmmaker Tess Vo is aanwezig. Zij zal aan het einde van de films antwoord geven op vragen uit het publiek. Een tolk gebarentaal is hierbij aanwezig.

Adres Rialto: Ceintuurbaan 338 in Amsterdam. De films starten om 13.00 uur.
Kaarten kosten € 10,00. Met Cineville is de toegang gratis. Reserveren kan online: www.rialtofilm.nl.
Rialto heeft één rolstoelplaats. Als je hiervan gebruik wilt maken, neem dan zelf even contact op met de bioscoop.

Austin Unbound
Eliza Greenwood en Sel Staley | USA | 2011 | 45' | Amerikaanse Gebarentaal |Nederlands ondertiteld
Deze film volgt de dove Austin en zijn beste vriend op een road trip om eindelijk een borstoperatie te ondergaan. Zijn reis is een inspiratie voor zijn gemeenschap en daarbuiten. Hij deelt, zelfbewust en met humor, intieme inzichten. Austin's beleving van doof zijn ervaar je door het filmische beeldwerk. Horende kijkers staan ineens aan de andere kant.
Meer info: www.austinunbound.com.

Our Compass
Tess Vo | Canada | 2009 | 30' | Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Our Compass vertelt het verhaal van een groep jonge queers met een verstandelijke beperking. Deze jongeren ontmoeten elkaar in het Compass, een groep voor LHBTQ-jongeren in Toronto. Hier kunnen de jongeren in een veilige omgeving hun (gender)identiteit onderzoeken. De jongeren in deze film praten open over daten, seks, gender, queer-zijn en biseksualiteit. Kracht, vrijheid, hoop en liefde straalt uit deze mooie portretten.

Benefiet-avond
's Avonds is er vanaf 22.00 uur een benefiet-avond in Vrankrijk. Adres: Spuistraat 216 in Amsterdam.

Meer informatie: www.transcreen.org

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2018 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |