naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Vrijdag 21 augustus 2015: Pleinbioscoop Meets Deaf Culture 

Vrijdag 21 augustus 2015: Pleinbioscoop Meets Deaf Culture - Nieuws

14 augustus 2015Op vrijdag 21 augustus is er een bijzondere avond op de Pleinbioscoop in Rotterdam. Op deze dag werken er namelijk zowel dove als slechthorende vrijwilligers bij de Pleinbioscoop. Het Deaf Ability Team, bestaande uit dove en slechthorende jongeren uit heel Nederland, zal samen met tolken en sign dancers een bijzondere avond verzorgen in het teken van de dovencultuur. Achter de bar, bij de stoeltjes en bij de entreekassa, alle posten worden, in samenwerking met de organisatie van de Pleinbioscoop, door dit team bemand. Het wordt een avond over communicatie, waarbij 'horenden' in contact komen met hun dove of slechthorende medemens. Wie NGT (Nederlands Gebaren Taal) spreekt voelt zich op deze avond als een vis in het water. Voor alle andere bezoekers zijn er visuele hulpmiddelen beschikbaar om de 'handen en voeten' communicatie soepel te laten verlopen.

Afbeelding: Vrijdag 21 augustus 2015: Pleinbioscoop Meets Deaf CultureUitdaging
Communicatie tussen 'horenden' en doven of slechthorenden heeft zo zijn uitdagingen. Zo kan het voor iemand die doof is best lastig zijn om deel te nemen aan een evenement. Hoe bestel je bijvoorbeeld een drankje bij iemand die jij niet kan horen en die jouw taal, de gebarentaal, niet kan verstaan? Pleinbioscoop Meets Deaf Culture zet de wereld op zijn kop en nodigt bezoekers uit om deze uitdaging te omarmen. Anas Sayem, zelf doof en een van de initiatiefnemers, wil graag dat iedereen, doof of niet doof, naar deze Pleinbioscoop avond komt: “door iedereen uit te nodigen om te komen proeven van de dovencultuur kunnen we laten zien dat we allesbehalve beperkt zijn”.

Het Deaf Ability Team post op de Facebook pagina van de Pleinbioscoop een aantal gebaren zodat horende bezoekers kunnen oefenen. Maar ook zonder oefening kan iedereen terecht: er zijn overal op het terrein visuele hulpmiddelen beschikbaar. Ook zijn er op alle locaties tolken aanwezig.

Film en overig programma
Op deze avond draait de Pleinbioscoop een titel die sowieso ons programma zou hebben gehaald. Geen speciale film over doven of voor doven. De avond moet aantrekkelijk zijn voor iedereen en kwaliteit van de film staat voorop. Wel heeft de programmeur extra aandacht besteed aan het kiezen van de film die visueel veel indruk maakt. De live muziek van deze avond zal door signdancers worden vertolkt.

Pleinbioscoop Meets Deaf Culture Bezoeken
Voor deze avond zijn de kaarten beschikbaar via onze reguliere kanalen en voor het reguliere tarief van 4,- euro. Op 23 juli maken wij het filmprogramma bekend kunt u online tickets bestellen. Ook kunt u bij de entree een toegangskaart kopen op de avond zelf. Mocht u op de hoogte gehouden willen worden van de activiteiten rondom Pleinbioscoop Meets Deaf Culture, dan kunt u ons liken op Facebook of mailen naar info@pleinbioscooprotterdam.nl.

Ringleiding
Voor bezoekers met een hoorapparaat is er een ringleiding aanwezig op het terrein. Deze ringleiding wordt aangeboden door Hoorexpert BV (www.hoorexpert.nl). Om van de ringleiding gebruik te maken kunt u in het speciale publieksvak gaan zitten dat door de ringleiding omgeven is. Welk gebied dit is wordt op de avond zelf aangegeven.


Praktische informatie
Vrijdag 21 augustus vanaf 19:00 uur
Museumpark Rotterdam
Tickets online vanaf 23 juli, regulier tarief

Meer informatie: http://pleinbioscooprotterdam.nl/pleinbioscoop-meets-deaf-culture/

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |