naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Website Kentalis Weerwoord online! 

Website Kentalis Weerwoord online! - Nieuws

21 februari 2019Veel scholen maken gebruik van Nieuwsbegrip voor het vak Begrijpend Lezen: dit zijn leeslessen en contextopgaven die passen bij de actualiteit. Bij iedere tekst kiest Nieuwsbegrip onbekende woorden die geleerd gaan worden. Voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is het vaak lastiger de tekst te begrijpen als ze teveel woorden niet begrijpen. Juist voor deze leerlingen maakt Weerwoord woorden extra toegankelijk.

Afbeelding: Website Kentalis Weerwoord online!Wat is Weerwoord?
Weerwoord ondersteunt teksten van Nieuwsbegrip. Het zijn uitleg-lessen bij de onbekende woorden van Nieuwsbegrip. In de lessen komen vaak woorden voor die kinderen, zeker met TOS, niet kennen. Deze woorden vragen om extra uitleg. Op de website van Weerwoord vind je iedere week semantisaties om de onbekende woorden uit te leggen. De semantisaties zijn gebaseerd op de aanpak 'Met Woorden in de Weer'


Hoe gebruik ik Weerwoord?
Een semantisatie-les van Weerwoord gebruik je voordat je met Nieuwsbegrip begint. Met Weerwoord leg je de woorden uit en je laat de woorden zien. We zien dat de leerlingen met TOS hier profijt van hebben en beter mee kunnen doen met de Nieuwsbegriplessen.

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je wekelijks de lessen van Weerwoord kosteloos in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website van Weerwoord!

Neem snel een kijkje op www.weerwoord.kentalis.nl!

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |