naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Week van het Oorsuizen: 2-8 februari 2015 

Week van het Oorsuizen: 2-8 februari 2015 - Nieuws

22 januari 2015Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland een vorm van oorsuizen (tinnitus). Dat aantal neemt de laatste jaren toe, er komen onder andere meer jongeren met oorsuizen bij. Daarom organiseert Stichting Hoormij (waar de NVVS deel van uitmaakt) van 2-8 februari 2015 voor het eerst de Week van het Oorsuizen. Het thema van deze publiekscampagne is 'Oorsuizen: er is hulp'.

Afbeelding: Week van het Oorsuizen: 2-8 februari 2015Mensen die een constante piep, suis of fluit horen, krijgen vaak van hun arts de diagnose 'oorsuizen' en de boodschap 'het is niet te genezen, leer er maar mee leven'. Dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dan? Stichting Hoormij helpt mensen daarbij, met voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Ook wijzen we op het aanbod aan hulpverlening, want je hoeft het niet alleen te doen!

Programma
Op vrijdag 6 februari 2015 is er een speciale informatiebijeenkomst in het UMC Groningen. Een ervaringsdeskundige vertelt zijn persoonlijke verhaal en een audioloog gaat in op de medische kant en wat een audioloog of kno-arts voor mensen met tinnitus kan betekenen. Daarnaast werken een psycholoog/tinnitusconsulent en bedrijfsarts mee aan het programma. Aanmelden kan hier.
Verder zullen we in deze week actief de media opzoeken met persberichten en video's, werken we samen met hulpverleningsinstanties en zetten we volop onze social media-kanalen in om zoveel mogelijk mensen met tinnitus te bereiken en anderen te waarschuwen voor de gevolgen van gehoorschade. In deze week zullen diverse subthema's aan bod komen, zoals wat is tinnitus, ervaringsverhalen, hulpverlening en preventie (jongeren & gehoorschade).

Inspiratie
We raakten geÔnspireerd door de Tinnitus Awareness Week, die elk jaar in Groot-BrittanniŽ wordt gehouden. In 2015 organiseren we nu in dezelfde week als de Britten de Nederlandse Week van het Oorsuizen, met het voornemen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

Like, share, retweet, comment: doe mee en spread the word!
Op www.nvvs.nl/WeekvhOorsuizen vindt u al het nieuws rondom de Week van het Oorsuizen. Houd ook www.facebook.com/nvvs.nl en @tinnitus_nl in de gaten voor meer info. Doe ook mee en 'spread the word!'. Dat kan bijvoorbeeld door onze berichten te delen of door zelf een bijdrage te leveren via het Tinnitusforum of op social media met de #WeekvhOorsuizen.

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2018 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |