naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Week van het Oorsuizen 2019 

Week van het Oorsuizen 2019 - Nieuws

10 januari 2019Tinnitus is het waarnemen van een piep, brom, fluit, suis, gepomp of ander geluid in het hoofd, of in één of beide oren, zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Tinnitus noem je ook wel oorsuizen. Het geluid kan zo indringend zijn dat het van invloed is op alle facetten van je leven. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken en het aantal blijft stijgen. Vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn daarom meer dan ooit nodig. Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Tijdens dit lustrumjaar is er met name aandacht voor de verschillende fases van acceptatie van tinnitus.

Te maken hebben met tinnitus kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Als de diagnose oorsuizen is gesteld, krijg je van de arts vaak te horen dat je er maar mee moeten leren leven. Er is immers medisch gezien in vrijwel alle gevallen niets aan te doen. Maar hoe moet je dan verder? Stichting Hoormij zet zich in om mensen te helpen door ze te wijzen op het aanbod aan hulpverlening en middels voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Symposium

Tijdens de Week van het Oorsuizen is er actuele informatie en voorlichting te vinden op www.stichtinghoormij.nl Ook vinden er extra activiteiten plaats, zoals voorlichtingsbijeenkomsten in samenwerking met uiteenlopende deskundigen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met tinnitus te bereiken, maar ook mensen te waarschuwen voor de gevolgen van blootstelling aan hard geluid. Begrip vanuit de omgeving speelt een belangrijke rol in het acceptatieproces. Denk aan kennisbevordering bij huisgenoten, vrienden, maar ook de werkgever en collega's. Dit jaar vindt er op 9 februari 2019 een groot lustrumsymposium plaats in Rotterdam. Diverse sprekers lichten nieuwe ontwikkelingen rondom tinnitus en gedragstherapieën toe. Ook is er extra aandacht zijn voor mensen die naast tinnitus last hebben van hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Voor hen zijn stilteruimtes ingericht.
Meer info en opgeven: https://www.stichtinghoormij.nl/items/nl-nl/agenda/voor-iedereen/tinnitus-symposium-

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |