naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Werelddovendag 23 september 2017 

Werelddovendag 23 september 2017 - Nieuws

28 augustus 2017Het is bijna zover: WereldDovenDag 2017. Op 23 september zal deze feestdag gevierd worden in maar liefst drie Nederlandse steden.

Afbeelding: Werelddovendag 23 september 2017Terug van weggeweest
In Nederland en BelgiŽ wordt WereldDovenDag (WDD) gevierd op de vierde zaterdag van september. In 2016 ging dit in Nederland niet door en moesten bezoekers voor deze dag afreizen naar BelgiŽ. Maar dit jaar organiseert Dovenschap in samenwerking met diverse instanties weer een WDD in eigen land, met als thema Nederlandse Gebarentaal erkenning. Hiervoor stellen de Dovenontmoetingscentra in Groningen, Amsterdam en Rotterdam hun ruimten beschikbaar.
Het dagprogramma is nog niet bekend gemaakt. Deze zal voor alle drie de steden hetzelfde zijn, hoewel de inhoud kan verschillen. Klik voor de vooraankondiging van WDD 2017 - in gebarentaal - op het filmpje hieronder op Doof.nl http://www.doof.nl/nieuws/werelddovendag-terug-in-nederland/30010.

WereldDovenDag
Sinds 1958 organiseren nationale organisaties van dove mensen wereldwijd International Day of the Deaf, oftewel WereldDovenDag. Hiermee wil men meer bekendheid geven aan doofheid, dovencultuur en gebarentaal. Bedrijven, belangenorganisaties en projecten voor en/of door dove mensen zijn op deze dag vertegenwoordigd om informatie en voorlichting te geven. Daarnaast kan deelgenomen worden aan diverse workshops en (feestelijke) activiteiten en is het een gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Wil je WDD 2017 bezoeken? Zet dan 23 september in je agenda!
Meer info:
https://www.facebook.com/WereldDovenDagNL/?hc_ref=ARRW3vbT9bgHURsIQn6_ntM37DHRJYkmf26uKJrJ9_tkEZUcfNPaC33lzGuq44H9B5o&fref=nf

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |