Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk de e-mail in uw browser!Nieuwsbrief juni 2009

13-01-2010

Inleiding

Dit is de eerst digitale nieuwsbrief van Oorakel. Opgeven voor de digitale nieuwsbrief kan via www.oorakel.nl. Er zijn weer heel wat nieuwe hulpmiddelen op de markt. Veel van de hieronder genoemde hulpmiddelen staan ook bij de Oorakel vestigingen. Via deze nieuwsbrief willen we u ook informatie geven over interessante boeken, websites en andere weetjes.

Wekkers

Sonic Alert

Zo richting de zomer is het wel handig om wat informatie te geven over reiswekkers. Er is een nieuwe reiswekker op de markt: de Sonic Shaker Reistrilwekker . Deze wekker heeft een krachtige trilfunctie. Het display heeft nachtverlichting en is inklapbaar. De wekker kan vastgeklipt worden aan kussen of matras. Heeft zowel geluid als trilfunctie. Prijs € 39 (MCS).

Solo-apparatuur en luisterhulpen

Conversor Pro

De Conversor Pro bestaat uit een zender en een ontvanger en is bedoeld om spraakverstaan  op afstand of in rumoer te verbeteren. De ontvanger beschikt over een ingebouwde microfoon die alleen werkt als de zender buiten bereik is (bereik is ca. 20 meter). De ontvanger kan gebruikt worden met een halslus (en hoortoestellen op ringleidingprogramma) of met een hoofdtelefoon. Prijs € 799 (Progress Hearing)

 

Bellman Audio Maxi

De Bellman Audio Maxi is een digitale luisterhulp die het spraakverstaan in moeilijke situaties kan verbeteren. Zowel het volume als de toon zijn regelbaar. Deze luisterhulp kan gebruikt worden met een hoofdtelefoon of met een halslus. Het is ook mogelijk om met deze luisterhulp een ringleiding te beluisteren. De Bellman kan worden aangesloten op TV, radio of ander audio apparatuur.  Werkt op batterijen. Prijs met koptelefoon € 159, met neklus €173 (MCS)

 

I-sense micro en classic
De i-sense ontvanger wordt gebruikt bij kinderen die geen hoortoestel dragen, maar toch moeite hebben met het verstaan van de leerkracht door een auditieve verwerkingsstoornis, aandachtstoornis of leerstoornis. Ook mensen die aan 1 oor doof zijn, kunnen baat hebben bij de i-sense micro. De i-sense micro en de i-sense classic kunnen signalen ontvangen van alle Phonak zenders.

 

Inspiro

Dit is een FM zender die vooral gebruikt wordt in het onderwijs. Deze zender is voorzien van dynamic FM. Dit betekent dat in rumoer het volume van de spreker automatisch iets harder wordt. De Inspiro kan signalen zenden naar de FM ontvangers van Phonak zoals de MLx en de MyLink.

Telefonie

MCS - ST 100

De ST 100 is een nieuwe versterkte gedrade telefoon met een luisterspoel in de hoorn, volume regelaar, 3 noodoproep knoppen, handsfree functie. Heeft nummerherkenning zowel met DTMF als met FSK. Prijs € 64 (MCS).


Mobiele teksttelefoon van AnnieS

Er is nu keus tussen verschillende Blackberry Teksttelefoons. Deze mobiele  teksttelefoons hebben verschillende eigenschappen en mogelijkheden en er is ook een verschil in eigen bijdrage. Voor meer informatie zie www.annies.nl. Er is een snoer om de Blackberry aan te sluiten op het waarschuwingssysteem van Visibel.

         

Handige weetjes

Zowel Phonak als Multi Care Systems hebben een telefoonkit om solo-apparatuur aan een vaste (gedrade) telefoon te koppelen. Verder is er ook de Jabra A7010 ; dit is een bluetooth adapter, die kan worden aangesloten op veel vaste (gedrade) telefoons. Dit is bijvoorbeeld ook mogelijk op de werkplek. Draadloos telefoneren is dan mogelijk via een bluetooth ontvanger. Er bestaan speciale bluetooth ontvangers voor slechthorenden.

 

Boeken/ Websites

Op de website www.zohoortdat.nl staan tips als u op het punt staat om hoortoestellen te gaan aanschaffen. Belangrijk bij de keuze voor een geschikt hoortoestel zijn een goed advies en de juiste begeleiding. Hoe u kwaliteit herkent en wat uw rechten zijn, leest u op deze website.

Kijk ook eens op de website www.hoorwijzer.nl . Hoorwijzer is een onafhankelijke website van de NVVS voor en door slechthorenden. U vindt hier informatie over hoortests, specialisten, hulpmiddelen en vergoedingen. Ook kunt u met anderen ervaringen uitwisselen. Deze ervaringen kunt u gebruiken bij het kiezen van een audicien, hoortoestel en zorgverzekering.

 
De Hoorstichting heeft een nieuw educatief pakket over gehoor voor het basisonderwijs ontwikkeld: HoorToren. Bij dit pakket zit ook een decibelmeter.
Zie ook www.hoorstichting.nl


Joost Trebusch heeft een tweede boek geschreven over oorsuizen: "Oorsuizen - Loop er niet voor weg". In dit boek beschrijft de auteur hoe hij omgaat met oorsuizen. Het boek kan interessant zijn voor lotgenoten en hun omgeving. ISBN 978-90-484-0501-5

 

 

Overig

Oorakel geeft voorlichtingscursussen aan audiciens via Stichting Audicienregister (StAr). Voor meer informatie zie www.audicienregister.nl of vraag informatie op via info@oorakel.nl of bel met 071 - 523 42 42. Er zijn al wat scholingsdata bekend op verschillende locaties in Nederland en audiciens kunnen zich nu opgeven!

In dit nummer

In deze editie van de nieuwsbrief vindt u:

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u dan af.

Oorakel