Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk de e-mail in uw browser!


Nieuwsbrief juli 2011

01-11-2012

Slecht nieuws

Sluiting Oorakel Amsterdam en Zwolle
De bezuinigingen van de overheid treffen ook Oorakel. Oorakel Informatie en Advies is onderdeel van Kentalis. Als gevolg van de overheidsbezuinigingen ontvangt Kentalis minder subsidie en dit heeft helaas ook effect op het voortbestaan van Oorakel. Op korte termijn betekent dit sluiting van de Oorakel vestigingen in Amsterdam en Zwolle. De vestiging in Amsterdam sluit per 11 juli en Zwolle volgt per 18 juli. Het voornemen is dat Oorakel in een afgeslankte vorm blijft voortbestaan.

Alle leden van het Oorakel team betreuren de gevolgen van deze bezuinigingen zeer. Dat neemt niet weg dat we met volle inzet u zo lang mogelijk zullen informeren en adviseren.

Telefoons

Freetel III
Er is nu een DECT telefoon voor slechthorenden met een bluetoothfunctie. De Freetel III heeft regelbaar volume tot 40 dB, een luidsprekerfunctie, aansluiting voor headset en hoofdtelefoon en een bluetoothfunctie. De telefoon kan dus gebruikt worden in combinatie met een bluetoothontvanger, zoals een bluetooth loopset of een streamer.
Leverancier: Hoorexpert. Prijs € 199

 

Arizona Comfort
Deze DECT telefoon is eenvoudig in gebruik, heeft grote toetsen en duidelijke display, een luidspreker functie en regelbaar volume.
Leverancier KPN. Prijs € 79

Mobiele telefonie

MCS Bluetooth Neklus
Deze bluetooth loopset heeft een kleine hanger en kan gekoppeld worden met een mobiele telefoon met bluetooth. BT profiel 2.1. De eigen stem is hoorbaar bij gebruik.
Leverancier Multi Care Systems. Prijs € 99

iBell
Wie graag wil weten dat mobiele telefoon overgaat of dat er een SMS binnenkomt, kan gebruik maken van de iBell. De mobiele telefoon wordt op de houder geplaatst en zodra de mobiel overgaat of een SMS ontvangen wordt, begint de  iBell blauw te knipperen. De mobiele telefoon moet wel beschikken over een trilalarm. De I-bell kan worden aangesloten aan de Wek-en Waarschuwings systemen van Lisa, Annies-HGT en Bellman! Het trilkussen van Lisa kan ook aangesloten worden op de iBell. Zo kunt u ook  's nachts gewaarschuwd worden dat er een telefoontje of SMSje binnenkomt.
Leverancier Hoorexpert. Prijs € 90 (prijs trilkussen € 40)

Solo apparatuur

Bellman Domino Classic
Solo-set om wat beter te horen op afstand en in rumoer. De Bellman Domino Classic is eenvoudig in gebruik en kan gebruikt worden met een halslus of met een hoofdtelefoon of oortjes. Er zit op deze solo-set een volumeregelaar, maar ook een toonregelaar!  De ontvanger heeft ook een interne microfoon. De Bellman solo set kan niet worden uitgeprobeerd bij een Oorakel vestiging.
Leverancier Multi Care Systems. Prijs € 499

 

Digi Wave

Dit radio communicatie systeem kan gebruikt worden als conferentiesysteem, gidssysteem, team-teachingsysteem en vertaalsysteem.  De DigiWave bestaat uit een zendontvanger en een ontvanger en kan uitgebreid worden. De zendontvanger kan geluid sturen naar een ontvanger, maar ook geluid ontvangen van een andere zendontvanger. Het DigiWave systeem kan op de Oorakel vestiging in Leiden uitgeprobeerd worden.

Leverancier Hoorexpert. Prijs vanaf € 860

 

Amigo FM
Dit is solo-apparatuur van Oticon. De zender kan bestaan uit een klein draagbaar kastje of uit een tafelmicrofoon. De ontvanger is een lus of een kleine ontvanger die onder het hoorapparaat geplaatst kan worden. Sommige Oticon hoortoestellen hebben bijpassende ontvangers. De solo-apparatuur van Oticon is uit te proberen bij elke Oorakel vestiging.
Leverancier Oticon, prijs vanaf € 1300

Diversen

Multi Communicatie Systeem

Dit systeem bestaat uit een Bluetooth ontvanger en een zender. Het is een multifunctioneel apparaat dat gebruikt kan worden voor het beluisteren van de mobiele telefoon (met bluetooth), het luisteren naar TV of andere audio-apparatuur en als luisterhulpmiddel bij vergaderingen of moeilijke luistersituaties. Het multi communicatie systeem is te  gebruiken met oortjes (hoofdtelefoon) of met een halslus.

Leverancier Multi Care Systems. Prijs € 199

 

 

 

Hoofdtelefoon met beengeleiding

Deze hoofdtelefoon werkt via beengeleiding en maakt contact met het bot achter het oor. De oren blijven dus vrij. De HG40T3 kan gebruikt worden als hoofdtelefoon en als headset (bijvoorbeeld voor mobiel bellen, skypen of vaste telefonie met een headset aansluiting). De HG40T3 wordt geleverd met een 2.5 mm plug en een verloopstekker naar 3.5 mm. Er is ook een versie leverbaar met bluetooth (HG40GT). Binnenkort is deze hoofdtelefoon op elke Oorakel vestiging uit te proberen.

Leverancier BCsound. Prijs € 85 (Prijs BT hoofdtelefoon € 145)

Interessante weetjes

iSignNGT

Het Gebarencentrum heeft een applicatie voor de Iphone en Ipod gebruikers gelanceerd met 650 basis gebaren. De gebaren zijn  te bekijken als filmpje, tekening, foto en pictogram. Via de appstore van Apple is iSignNGT gratis te downloaden.

 

iPicto

Er is ook een applicatie om de communicatie met mensen met een (verstandelijke) beperking te ondersteunen en te verduidelijken. Deze applicatie met de naam iPicto bevat een groot aantal pictogrammen.  Er is een gratis en betaalde applicatie beschikbaar in de appstore van Apple.

 

Doof in Beeld

Hoor Friesland (voorheen Fries Centrum voor Doven en Slechthorenden) heeft een project  'Doof in Beeld' geïnitieerd en dit heeft een mooi fotoboek opgeleverd. In dit boek geven 12 dove personen een beeld van hun leven. Bovendien staat er in het boek ook informatie over communicatie, sport, dovencultuur, onderwijs en uitgaan. Het boek is te bestellen via www.hoorfriesland.nl, www.doof.nl of de boekhandel.

Doof in Beeld; ISBN 978-90-817302-0-4; prijs € 12,95

In dit nummer

In deze editie van de nieuwsbrief vindt u:

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u dan af.

Oorakel