naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Vraagbaak / E-Scope II Electronische Stethoscoop 

E-Scope II Electronische Stethoscoop - Vraag

Vraag

Ik ga geneeskunde studeren en ik heb daarvoor een stethoscoop nodig. Ik ben ernstig slechthorend en heb achter-het-oor hoortoestellen. Ik zoek een stethoscoop die ik met de smartlink kan gebruiken. Ik zoek er dus één met een audio-uitgang die op de smartlink kan worden aangesloten en ook op andere dingen, zoals een inductielus voor de T-stand op mijn hoortoestel. Ik heb gelezen over de E-Scope II Electronic Stethoscope (Hearing Impaired Model) en dit lijkt aan mijn eisen te voldoen. Klopt dit? Weet u waar ik deze kan bestellen?

Antwoord

Het is inderdaad mogelijk om de E-Scope II te gebruiken met een halslus of te koppelen met de smartlink. Het is wel handig om met een audioloog te overleggen of er voldoende lage tonen (bijvoorbeeld de harttonen) kunnen worden waargenomen met het hoortoestel. Soms is het nodig om het hoortoestel wat aan te passen, zodat ook lage tonen waargenomen kunnen worden.

Voor zover wij weten, is de E-Scope niet te koop in Nederland, maar alleen via webwinkels of kijk op www.cardionics.com. Op deze site staat een e-mail van een contactpersoon om informatie op te vragen.

Een audicien in Zevenbergen heeft inmiddels al een aantal keer deze stethoscoop voor klanten besteld. Bij deze audicien is een proefexemplaar van de E-scope aanwezig die uitgeprobeerd kan worden.

Roland Zweers
Zweers Hoortoestellen
Molenstraat 4
4761 CK ZEVENBERGEN
0168-323260
roland@zweershoortoestellen.nl

Als u een speciale stethoscoop nodig heeft voor uw opleiding, dan kunt u vergoeding aanvragen via het UWV.

Informatie brochures en aanvraagformulieren kunt u vinden op: www.uwv.nl
Kijk bij brochure: "ik kan wel wat ondersteuning gebruiken bij het (zoeken naar) werk; het formulier dat u nodig heeft is: "aanvraag voorzieningen. Ondersteuning bij uw visuele, auditieve of motorische handicap".

Veel succes!

« terug

Klik op de tekst om de gehele vraag en het antwoord te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere vragen door het invullen van een trefwoord in het zoekvak rechts boven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |