naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Vraagbaak / LED TV - ringleiding 

LED TV - ringleiding - Vraag

Vraag

Wij hebben een LED TV waar alleen nog HDMI aansluitingen op zitten. Kunnen we een ringleiding hierop aansluiten?

Antwoord

Als uw LED TV aangesloten is op een digitale receiver/decoder, dan kunt u de ringleiding het best daarop aansluiten (via audio out); de digitale decoder heeft vaak een tulp aansluiting of een scart aansluiting. U heeft dan wel een verbindingskabel nodig van de receiver/decoder naar uw ringleiding: bv van tulp naar tulp of van tulp naar mini-jack.

Als er op de TV alleen een HDMI aansluiting zit, dan heeft u een zogenaamde converter nodig om de ringleiding hierop aan te sluiten. Een converter zet een digitaal signaal om naar een analoog signaal. Een voorbeeld van een converter is het CYP AU 11 D kastje van Sennheiser. Prijs 70. Leverbaar via de audicien.

Als er alleen optische aansluiting is (Optical Out) dan kan de Audio converter van Hoorexpert gebruikt worden. Dit is een converter incl. optical kabel, die aan te sluiten is op een digitale optische of coax aansluiting. Prijs 60. Leverbaar via de audicien.

Ook de overige genoemde aansluitsnoeren zijn via de audicien leverbaar. Maar ook de radio/tv zaak kan deze snoeren en (deze of andere) converters leveren.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 070-3840308 of per e-mail, info@oorakel.nl.

Heel veel succes!
« terug

Klik op de tekst om de gehele vraag en het antwoord te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere vragen door het invullen van een trefwoord in het zoekvak rechts boven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |