naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Vraagbaak / brand 

brand - Vraag

Vraag

Wij hebben iemand in huis wonen die doof is. Nu is onze vraag hoe hij s nachts gewaarschuwd kan worden als er brand is? Wat zijn de mogelijkheden?

Antwoord

Het is mogelijk om het geluid van een brandalarm om te zetten in een signaal dat ook waarneembaar is voor doven en slechthorenden. De meest gebruikte methode is een wekker-ontvanger met een trilkussen en een speciale rookmelder of een alarmzender die verbonden wordt met de bestaande brandmelder. Zodra de brandmelder/rookmelder afgaat, wordt het signaal doorgegeven aan de wekker en begint het trilkussen (dat in bed ligt) te trillen.

Ook overdag is het mogelijk dat de dove of slechthorende merkt dat het brandalarm afgaat; dit kan door een flitslamp of door een trilontvanger, die je bij je draagt; er bestaat ook een trilontvanger die je om de pols kan dragen.

Behalve de signalering voor brand, kun je ook gesignaleerd worden dat de deurbel gaat of de telefoon. Er is dan nog wel een deurbelzender en telefoonzender nodig. Ook een oproepzender is mogelijk. Het systeem wordt een wek- en waarschuwingssysteem genoemd.

U kunt bij een Oorakel vestiging wek-en waarschuwingssystemen bekijken. We kunnen u ook folders van de verschillende systemen toesturen. Een wek-en waarschuwingssysteem (inclusief de rookmelder) wordt vergoed door de zorgverzekering als iemand doof of slechthorend is (> 60 dB).

Wek- en waarschuwingssystemen worden geleverd door bijvoorbeeld Multi Care Systems (www.multicaresystems.nl) of door AnnieS-HGT Nederland (www.hgt-nederland.com).

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit antwoord, neem dan gerust contact op met Oorakel via info@oorakel.nl of bel 071 - 523 42 42


« terug

Klik op de tekst om de gehele vraag en het antwoord te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere vragen door het invullen van een trefwoord in het zoekvak rechts boven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |