naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Vraagbaak / spraakherkenning 

spraakherkenning - Vraag

Vraag

bestaat er ook een apparaat waarmee je bv in een vergadering het gesproken woord in leesbaar schrift voor je krijgt?

Antwoord

Spraakherkenning kan via een computer programma en sinds kort ook via een Apple Ipad of Iphone. Vaak wordt op de computer gebruik gemaakt van het programma Dragon. De spraakherkennings programmas worden nog steeds niet veel gebruikt voor vergaderingen; dit komt omdat deze programmas vooral goed werken in een één op één situatie. Dus bij meerdere sprekers wordt het al erg moeilijk. De spreker moet goed articuleren en rustig praten; bovendien moet het programma afgestemd worden op de stem van die persoon. Dit vergt meestal wel wat oefening en discipline van de spreker. Voor een andere spreker kan die afstemming ook gemaakt worden. Als de spraakherkenningssoftware het woord niet kent (of niet herkent), dan krijgt u een heel ander woord te zien.

De spraakherkenningssoftware voor de Iphone of Ipad is ook op basis van Dragon Naturally Speaking software. De apps Dragon Dictation en Dragon Search zijn gratis te downloaden. Voor meer informatie zie:

www.iphoneclub.nl/130624/nuance-spraakherkenning-voor-iphone-nu-in-het-nederlands/

Veel informatie is ook te vinden via www.spraakherkenning.nl of kijk voor een demonstratie op:
http://www.spraakherkenning.nl/e-mailing/spraak-naar-tekst/index.htm

Verder is er sinds kort een bedrijf dat de Spraaklezer kan leveren. Hierbij wordt een computer + spraakherkenningssoftware + headset met microfoon in 1 pakket geleverd. De Spraaklezer maakt gebruik van standaard state-of-the-art technologie voor spraakherkenning. Maar! Met specifieke aanpassingen voor doven en slechthorenden, m.n. het snel en handig klaarzetten van stemprofielen. Dus het is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te bedienen, en er kan snel gewisseld worden van de ene naar de andere stem. Zie voor meer informatie: www.yourincal.nl.

Weet u dat u ook tolkuren kunt aanvragen; u heeft dan recht op 30 tolkuren per jaar voor privé gebruik (bijvoorbeeld bezoek aan arts, accountant of tijdens een feest of een begrafenis). U kunt kiezen voor een schrijftolk, die alles wat gezegd wordt typt, zodat u mee kunt lezen.Meer informatie kunt u vinden op www.tolknet.nl

Succes!
« terug

Klik op de tekst om de gehele vraag en het antwoord te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere vragen door het invullen van een trefwoord in het zoekvak rechts boven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |